Vistaskolan - Ett lustfyllt, meningsfullt lärande för alla

Ett lustfyllt meningsfullt lärande för alla

Vistaskolan vision är ett lustfyllt meningsfullt lärande för alla. För att detta ska realiseras måste alla barn och elever på skolan känna sig trygga. Skolans uppdrag att fostra demokratiska medborgare innefattar att våra elever lär sig att respektera alla människors lika värde, att visa hänsyn och empati för andra människor, samt att samspela med andra. Här delar vi med oss av två konkreta exempel på detta: ett från förskoleklass och ett från högstadiet.

Vistastafetten
Under uppstartsdagarna satsade årskurs 8 mycket på att stärka gemenskapen i gruppen genom olika samarbetsövningar, t.ex. genom den numera traditionella Vistastafetten. Vistastafetten är inte en vanlig stafett utan här kan alla delta utifrån sin egen förmåga. Eleverna kan välja mellan 13 olika stationer, spika i en spik, precisionskast med bollar, äta Mariekex och vissla, kartongförflyttning, tankenötter etc. Ibland löser eleven sin utmaning själv men ofta krävs det hjälp från gruppen. Efter utfört uppdrag går stafettpinnen vidare till nästa person. Klasserna tävlar mot varandra. En rolig tävling där alla är med!

I Vistaskolans förskoleklass har det i år börjat 84 nya elever. Första tiden jobbar vi mycket med att få ihop eleverna till en trygg grupp, lära känna nya kompisar och bli trygg i den nya miljön. Vi är alla olika men ganska snart hittar man saker som man har gemensamt. Det viktiga är att alla passar in. I dessa tider är det något som vi alla behöver tänka lite extra på. Vi är alla lika unika!

DelaLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.